Boxtel - Afscheidsfotograaf Boukje Canaan


Luister naar het gesprek met Boukje over haar werk en passie, de Uitvaartfotografie.


Boukje is in het trotse bezit van het Keurmerk Gecertificeerd Afscheidsfotograaf.

Dit keurmerk zorgt ervoor dat de kwaliteit, professionaliteit en betrouwbaarheid gewaarborgd wordt. Het unieke van dit keurmerk is dat er verschillende beoordelingen worden gegeven. Zowel door professionals als de consument.

Ieder jaar moet de afscheidsfotograaf onder andere nieuwe beoordelingen inleveren van zowel nabestaanden als uitvaartleiders om het keurmerk in bezit te houden.


Luister hoe nabestaanden het werk van Boukje Canaan beoordelen


Gesprek met de heer Bart Verhoeven


Beoordeling door Mevrouw Diana de Winter


Beoordeling door de heer Hans Maas


“Ik help mensen aan prachtige beelden om de herinnering levend te houden. Foto’s hebben geen woorden nodig; ze bieden troost, geven steun en bieden een mogelijkheid om over het gebeurde te praten, waardoor de liefde vastgehouden wordt aan dierbaren die worden gemist.

Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk het hebben van goede foto’s is.

In 2001 verloren we een tweeling bij 19 weken zwangerschap, daar zijn enkel 2 polaroids vanuit het ziekenhuis als bewijs.

In 2009 stierf mijn moeder. De fotograaf die toen fotografeerde heeft me laten zien hoe het absoluut anders moest. Ik schuw de intimiteit niet, zie de lichaamstaal en fotografeer slechts de liefde die er is.

Een uitvaartondernemer zei eens tegen me: je gaat op een manier te werk die ontwapenend is. Laat me binnen en je zult geen spijt krijgen. Het kan maar eenmalig.”


Zo kun je Boukje Canaan snel bereiken...